Децата на Перник празнуват 1-ви юни! Вижте как!

Снимка: Архив, Ден на детето
Богата програма с вълшебства, музика, анимация и танци подготви Община Перник за Деня на детето – 1-ви юни.
Празничният ден за най-малките и тези, които  все още се чувстват деца,  ще започне в  10 часа и ще продължи  до 14 часа, пред Двореца на културата , при лошо време забавленията ще бъдат в  културната институция.
Малките жители на града ще имат възможност да гледат  детска анимация , да се включат в арт  работилница  и атракциони . Празнични концерти,  незабравими изживявания, както и много игри, също ще радват малките момиченца и момченца.
На 1-ви юни ще се проведе и ХХІI Национален детско – юношески фестивал „Чичо Стоян“ в пернишкото село Дивотино на открита сцена пред едноименното читалище, при лоши условия той също ще се пренесе в залата на сградата . В него ще се изявят на 600 деца и младежи от страната. Гости на събитието ще бъдат бесарабски българи –певци и танцов ансамбъл „ Асорти“ от село Горна Албота- Тараклийски район – Република Молдова. Официалното откриване е от 10:30 часа.
В Кметство Изток също ще има голям празник за децата под наслов „Една усмивка прави чудеса“.

Тържеството ще се проведе на площадката пред Младежки дом – Мошино и започва в 10:00 ч. На празника ще можете да се насладите на алеята „Мечтите са цветни“, където ще откриете шатри за рисуване на лица, рисуване с тебешир, машина за захарен памук, машина за сапунени мехури и други творчески дейности.

За малчуганите ще има весели състезания и томбола с награди. Всички присъстващи могат да участват в засаждане на цветя и в конкурс за детска рисунка на асфалт.

Децата ще се насладят на детска шоу програма с аниматори, игри, песни и танци.

Кулминацията на празника ще бъде победителят в телевизионното шоу „Като две капки вода“ – Стефан Илчев. Броени дни след финала талантливият изпълнител ще гостува в гр.Перник по случай Празника на детето.

На площадката пред Младежки дом – Мошино начало на тържеството ще даде обичаната от всички актриса Александра Сърчаджиева.

За красотата и стила в движенията ще се погрижат балерините от балет Анабел с художествен ръководител Лили Крумова.

Модерно изкуство и вдъхновяващи движения ще покажат и хип-хопърите от Dance Squad с ръководител Илиана Росенова, а в мистиката и в света на фокусите ще ни пренесат децата от илюзионно студио „Икар“ с ръководител Александър Луканов.