Ученици от три пернишки общини се състезаваха на финала на Националната програма „Работа на полицията в училищата”

Финалният етап от Националната програма „Работа на полицията в училищата” под мотото: „Ваканция – здравей! Да играем безопасно!” се състоя на градския стадион в град Радомир.

В общо шестте отбора се включиха ученици от 4 и 5 клас от общините Радомир, Земен и Ковачевци, които премериха сили и бързина в няколко отделни етапа.

Чрез тях те демонстрираха знания и умения за овладяване на агресията, хулиганските и вандалски прояви, превенцията на престъпността, безопасността на движението по пътищата и основните дейности на полицията и нейните служби за помощ и съдействие на гражданите.

Националната програма „Работа на полицията в училищата“ стартира през 2000 година и има за цел засилване на присъствието на полицейските служители в учебните заведения и запознаване на децата с теми, които ще доведат до намаляване на противообществените прояви и престъпления, извършвани от малолетни и непълнолетни и повишаване на тяхната сигурност и безопасност.

Отборите, представили се на призовите места, бяха отличени от областния управител Ирена Соколова, кметът на Община Радомир Пламен Алексиев и директора на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов.

Коментари

коментара