Профилакториума в Перник става дом за хора в нужда

Профилакториума в Перник търси начин да излезе от кризата, след като бе на кантар да бъде продаден на търг от НАП и след като директорът му подаде оставка. На стола на болничното заведение седна дорктор Росица Иванова, която веднага започна да работи за имиджа и подобряването на финансовото състояние на заборчелия Проилакториум. 

Една от идеите на новото ръководство, която вече е в ход е нова услуга за нуждаещите се хора. Част от внушителната сграда на Профилакториума ще приема хора, които нямат възможност да се грижат зами за себе си. Предвидени са два пакета услуги. Единият е от 450лв. за хора, които могат да се обслужват сами и другият от 550лв., за хора, които имат нужда от чужда помощ. В цената е включено закуска, обяд и вечеря, присъствие на медицински персонал, дори и през ноща, и всичко това през цялата седмица, включително и почивните дни.

Според новият директор на Профилакториума, в Перник има вече един частен дом, но там цените не са по джоба за много от нуждаещите се хора. Тя уверява, че болницата е с достатъчен капацитет, така че от услугата могат да се възползват самотно живеещи хора и от други области в страната.

Коментари

коментара