Борецът Даниел Александров стана Спортист на годината в Перник!

Борецът Даниел Александров стана Спортист на 2018 година в Община Перник. Това стана ясно на провелата се тази вечер официална церемония по връчването на наградите на заслужилите пернишки спортисти през годината. 

Челната десетка на заслужилите момчета и момичета тази година бе представена подобаващо с видео стена, на която в кратки клипове бяха излъчени техните постижения. За разлика от миналата година, когато награждаването беше в фоайето на Двореца на културата, тази година спортистите се качиха на сцената на театър „Боян Дановски“.

Имената на избраните за номинация спортисти тази година бяха:

Спортист Номер 10: Станислава Атанасова от спортен клуб по джудо и самбо „Перун“

Спортист номер 9 е Михаела Стоянова от спортен клуб по тенис на маса „Металик“

Спортист номер 8 е Димитър Димитров  от спортен клуб по бокс „Перник“

Спортист номер 7 е Оля Ковачева от спортен клуб по сумо и джудо.

Спортист номер 6 е Методи Методиев от воленболен клуб „Миньор“.

Спортист на номер 5 е Василена Йорданова от спортен клуб  по таекуондо „Василена“

Спортист номер 4 Николай Николов от ръгби клуб „Валяците“

Спортист номер 3 Веселин Георгиев от клуба по делта и парапланеризъм в Перник

Спортист номер 2 е Айк Мнацканян от спортният клуб по борба „Миньор“

Спортист номер 1 стана Даниел Александров – отново от спортен клуб по борба в Перник

На събитието бяха отчетени и имената на момичетата и момчетата от ученическия спорт на Перник . Бяха споменати 6 училищни отбора достигнали до финали на националните училищни първенства. Това са отборите по баскетбол девойки на ГПЧЕ „Симеон Радев“ и 10-то ОУ момчета, отборите по тенис на маса на ОУ „Св. Иван Рилски“- момчета и на ПГИ – юноши и  отбора по войлебол на ПМГ „Христо Смирненски“.

Награда плакет получи най-добре представилия се ученически отбор. Това е Професионалната гимназия по икономика с отбора по тенис на маса. За втори пореден път завоювали първото място на репубриканското първенство за момчета 10-ти клас. Те представиха и държавата ни на първенство в Малта.

Отбор на 2018 година  напълно заслужено спечелиха шампионите на ръгби клуб „Валяците“

Треньор на 2018 година бе отличен Антон Любенов – треньор на ръгби клуб „Валяците“

Така пернишките валяци получика общо три отличия на церемонията и точетоха една успешна година. В речта си към спортистите, кметът на Перник Вяра Церовска обеща скоро да баде ремонтирана базата в Дивотино, предоставена на ръгби отбора на „Валяците“ за тренировки, която към момента е в тежко състояние. Припомняме, че те останаха без тренировъчна база, след като собстеникът на терена в кв. „Хумни дол“ вече не бе в състояние да го предоставя безвъзмездно на пернишкия тим.

Юбилейна награда по случай 50-годишнината на спорта джудо в Перник получи проф. Ангел Божичков, посатвил началото на спорта в града и създал шампиони.  Светослав Велчев, възпитаник на Божичков и основоположник на женския отбор по джудо също бе удостоен с отличие. Треньорките на СК „Кракра“и СК“Перун“- Анита Милентиева и Галина Велева 0също получиха плакети.

Тази година за първи път в оценката се включиха и представители на съответните клубове, които имаха правото да определят спортистите с най-големи заслуги, независимо дали заслужилите спортисти са от техните клубове или не.

Общо 19 анкетни карти бяха попълнени тази година. А номинациите за спортист на годината бяха 26. За Отбор на годината номинациите са три, а за Треньор на годината – 6.  Сред номинираните спортове са бокс, борба, волейбол, ръгби, джудо и самбо, таекуондо, тенис на маса, хокей на трева, както и от клуба по парапланеризъм. За първи път тази година имаше номинирани спортисти и по кикбокс. Това, което беше ново е , че в навечерието на стогодишнината на ФК Миньор няма нито един футболист, предложен в челната десетка.

Снимки: Община Перник

 

Коментари

коментара