Младият Стивън Кинг от Радомир – Иво Христов написа шеста книга, продължава да се бори за живота си

Шестата си книга ще представи младият Стивън Кинг от Радомир – Иво Христов.  17-годишният Иво е претъпрял четири мозъчни операции. Докато се бори за живота си той започва да пише романи.

Най-новата книга на младия автор е  „Животът не струва пари & Тя е моя“ . Тя ще бъде представена на 21-и декември в столичния „Клуб на пътешественика“ от 19 ч.  Актьорът Юлиян Вергов ще прочете откъси от книгата, а мероприятиятието е подкрепено от редица други публични личности.

Избраният за „Най-добър актьор“ в САЩ Юлиан Костов също ще сподели с присъстващите вдъхновилите го цитати. До тях ще застанат близначките Ива и Йоана Георгиеви, станали популярни с участието си в актуалния сезон на „Фермата“, който мина под надслов „Съединение“. Откъси от книгата на Иво Христов ще представят й певците Вензи и Моисей, пише вестник „Монитор“.

Междувременно борбата за живот на Иво продължава. Талантливото момче от Радомир вече 5 години се бори със заболяването неврофиброматоза-тип 2, при което организмът му е склонен да образува тумори в централната нервна система. Няколко дни преди Коледа стана ясно, че се налага да бъде направена нова операция в Германия. Този път на гръбначния стълб на стойност 42 хиляди евро. Огроманата сума е непосилна за семейството му, което разчита на помощта на добрите хора. За целта те организират благотворителен базар на Фейсбук страницата му „Живот за Иво“, където продават коледни сувенири, изработени от неговата майка Милена. На 22, 23 и 28 декември ще бъдат оранизирани и разпродажби в Перник на ул. „Търговска“.

Дарителска банкова сметка:

BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

Pay Pal: [email protected] – Иво Христов