Брутален обир в кв. Църква: Пробиха дупка в стената на склад за авточасти

Авточасти втора употреба са откраднати от склад в пернишкия кв. „Църка“.

Престъплението е извършено вчера през нощта, когато била разбита стена на помещение, използвано за склад и откраднати части втора употреба за различни марки автомобили. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на извършителите.  Започнато е досъдебно производство.

Две бързи производства са започнати в Перник и Трън.

С 1, 58 промила алкохол в кръвта е управлявал автомобила си марка Опел „Векта“ радомиреца М.В./45 г./ Мъжът бил проверен вчера, около 18, 15 ч., на ул. „Софийско шосе“ в областния град. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 по закона за МВР.

Трънчанин е шофирал товарен автомобил без книжка. К.А./21 г./ бил спрян в с. Долна Мелна, управлявайки Форд „Транзит“. Органите на реда установили, че младежът кара в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление.  Работата по документиране на случаите продължава.

Лек автомобил е изгорял в Радомир.

Пламъците лумнали вчера, около 09, 20 ч., на ул. „Г. Янев“ в „Пежо – 406“. Причината е късо съединение. Колата е изгоряла напълно, няма пострадали хора и нанесени други материални щети.