Катастрофа на магистрала „Струма“: Шофьор на бус се блъсна в самосвал

Снимка: Илюстративна

48-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие вчера.

Инцидентът е станал около 12, 00 ч., на автомагистрала „Струма“, посока от Перник към Дупница. Микробус „Мерцедес“, шофиран от 48-годишен жител на с. Първомай се ударил в движещ се пред него товарен автомобил  – самосвал. В резултат на сблъсъка е пострадал водача на микробуса, който е с черепно-мозъчна травма и фрактура на долна челюст. Причините за случилото се са в процес на изясняване. Започнато е досъдебно производство.

Две бързи производства са започнати н Перник и Радомир.

Автомобил с чужди регистрационни номера е задържан от служители на Второ РУ. В кв. „Църква“, полицаите спрели за проверка Фолксваген „Голф“, шофиран от 64-годишният О.Й. от областния град. Оказало се, че номерата на голфа са от друго моторно превозно средство. О.Й. бил задържан за 24 ч., а автомобилът иззет.

На пътя Радомир – Кюстендил, на кръстовището за с. Извор бил проверен лек автомобил „Рено“, управляван от перничанина Р.В./55 г./ При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 2, 32 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. по Закона за МВР. Работата по документиране на случаите продължава.

Перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без регистрационни табели.

На 04 април тази година, в брезнишкото с. Д. Секирна бил проверен Фолксваген „Поло“, управляван от 48-годишният И.В. Оказало се, че колата е без регистрационни номера. И.В. е привлечен като обвиняем  по чл. 345, ал. 2 от НК и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Брезник.

Двама брезничани се изправят пред правосъдието за кражба. На 19 март тази година, в гр. Брезник бил разбит прозорец на сграда и откраднати сумата от 3 200 лева, моторен трион и преносим компютър. Следите повели към местните жители В.Д./21 г/ и И.В./34 г./. Двамата са привлечени като обвиняеми  по чл. 195, ал.1 от НК и действията по започнатото досъдебно производство продължават.

Лек автомобил е горял вчера в Перник.

Около 09, 30 ч. бил подаден сигнал за пожар в Опел „Вектра“, на ул. „Ю. Гагарин“ . Пристигналите на място огнеборци потушили пламъците. Засегнат е двигателния отсек на колата. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Причината е техническа неизправност.

 

Коментари

коментара