Мостът над река Струма при кв. Варош – готов до края на месец Май

Това е последната снимка на полуразрушиният мост над река Струма.

До края на месец Май ще приключи реконструкцията на моста над река Струма, при кв. Варош. Срокът за изпълнение е удължен с 88 дни.

По проект мостът вече трябваше да е готов, а перничани нетърпеливо питат какво става с изграждането му. Причината за забавянето е лошото време, каза кметът на града Вяра Церовска. Тя увери, че до 28 май мостът ще е готов и пуснат за преминаване.

Стартът на ремонтните дейности започнаха в средата на август миналата година, а срокът за изпълнение бе 194 календарни дни. Стойността на проекта е в размер на 307 485.60 лв. без ДДС или 368 982,72 лв. с ДДС.

По думите на строителите ВИА ИНТЕЛЕГО ООД, в рамките на проекта съществуващата връхна конструкция, която е метална и ще бъде изцяло подменена с нова монолитна стоманобетонна. Новият мост ще бъде с габарит от 9 метра – две ленти за движение от по три метра и два тротоара от двете страни по 1,50 метра. Дължината на моста ще се запази и всички инженерни комуникации , които преминават през него, ще бъдат подменени с нови. Мостът ще има нова организация за движение, ще се преминава безопасно от пешеходците и автомобилите, както и от велосипедистите. Ще има нови пътни знаци и пътна маркировка.

Мостът е направен през 1952 година и от тогава не е ремонтиран и не е реконструиран.

 

Коментари

коментара