Миньор Перник стартира с драми футболния полусезон

С драматичен мач стартира Миньор – Перник в пролетния полусезон в Югозападна трета лига . Перничани се изправиха срещу футболистите от Банско, които в последните секунди с гол оформиха резултата 0:1.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившите футболисти на националния отбор Павел Панов и Георги Марков.

На терена миньорци дадоха всичко от себе си, но бяха принудени да играят с човек по-малко почти целия мач. Това се наложи, след като съдията поряза с два жълти картона опитния Виктор Райчев, пише официалния сайт на клуба minyor-pernik.bg.

В началото Миньор бе по-активния отбор. В 10-та минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Лъчезар Георгиев, но съдията прецени ситуацията като симулация и вдигна картон на нападателя. Малко по-късно бърза контраатака на Банско завърши с удар на Кисьов покрай вратата.

В 26-та минута „чуковете“ стигнаха до попадение чрез Георгиев, но голът не бе зачетен, заради засада. И тук въпросната засада беше съмнителна и спорна.

Във фейсбук опитният  спортен журналист от Перник Тони Симеонов пусна недвусмислен кадър от срещата с въпрос: При тази ситуация не бе зачетен гол за Миньор срещу Банско. Има ли засада на оградения футболист, който миг по-късно бележи?

До края на полувремето на два пъти Кабранов пропусна добри възможности.

През втората част играта продължи да е равностойна, въпреки че Миньор бе с човек по-малко. Перничани показаха добра физическа издръжливост и напълно заслужаваха точката, но миг невнимание в заключителните секунди доведе до гол за съперника.

Коментари

коментара