Родилното в Перник отпразнува Бабинден, шефът на отделението и най-обичания от майките д-р И. Лазов постави „златните“ си ръце в отливка – СНИМКИ

Родилното отделение в Пернишката болница, отпразнува както всяка година Бабинден – подобаващо и със скъпи гости. Шефът на отделението доктор Ивайло Лазов, през чиито ръце са проплакали бебетата на цял град спази ритуала за умиване на ръцете, а най-младата родилка в отделението му наливаше вода. Златните ръце на доктор Лазор вяха увековечени и отпечатани в отливка.
Скъпо гости на събитието бяха кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам. кметът Севделина Ковачева.

Градоначалникът приветства всички и пожела на лекарите и акушерките да обичат все така професиите и все повече майки да си тръгват от здравното заведение с най-ценното на този свят –  тяхната рожба.

„Ако има място в болницата, което да носи най-много радост, щастие, топлина и  усмивки, това е Родилно отделение“, сподели с вълнение Вяра Церовска! За миналата година в пернишката болница са проплакали 510 бебета.
На празникът имаше погача и тематично украсена торта, която събра удсмивките на цялото отделение.
Дамската структура на ГЕРБ-Перник зарадва за пореден път родилното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова” с дарение по повод  Деня на родилната помощ. Дамите бяха посрещнати  от директора на родилното отделение д-р Йвайло Лазов и неговия екип, които благодариха за  жест. Подобни благотворителни актове за Бабинден вече се превърнаха в традиция за ЖГЕРБ-Перник.  Дамите дариха на акушеро-гинекологичното отделение и отделението по Неонатология събраните средства от благотворителната кампания за събиране на пластмасови капачки.
С думи на благодарност към благородния  и хуманен труд на хората, съдействащи за появата на новия живот, се обърна и кметът на община Перник и областен координатор на местната структура на ПП ГЕРБ Вяра Церовска. Тя беше придружена от три млади, красиви и щастливи майки, които пренесоха в Перник един прекрасен ритуал за символично полагане на отливки „Златни ръце“. Върху гипсова плоча “златните” отпечатъци остави директора на д-р Лазов, акушер-гинекологът дал живот на стотици перничанчета.
Поздрави от името на женската организация на партията по случай Деня на родилната помощ поднесе и общинския ръководител на ЖГЕРБ-Перник Роза Стоилова.
„Желая ви много здраве, лично щастие, професионални успехи, защото от Вашия професионализъм, се ражда новата надежда“, сподели още тя.
По традиция Денят на родилната помощ в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ започна с ритуал по измиване ръцете на директора на акушеро-гинекологичното отделение д-р Ивайло Лазов.
Д-р Лазов поздрави лекарите и акушерките с професионалния празник, като пожела на екипа на двете отделения- АГ и отделението по неонатология, да посрещат новия живот с чисти ръце и открито сърце и тази година в Перник да бъде даден нов живот на още повече в бебета.
За празника медиците от родилното отделение спазиха народната традиция и   разчупиха питка за здраве.

Коментари

коментара