22 629 лв. дарения са събрани досега за пострадалите перничани при зверската катастрофа край Микре

Колаж: ПИК

По дарителската сметка за пострадалите перничани при катастрофата край ловешкото село Микре до края на миналата година са постъпили 22 629 лв., съобщи Наталия Минева – директор на Секретариата на Областния съвет на БЧК-Перник. Акцията по набиране на средства продължава.
Парите в сметката ще се разпределят от комисия, съставена от представители на Министерство на здравеопазването, БЧК и община Перник, в зависимост от нуждата от лечение и рехабилитация на всеки пострадал.

Десет от пострадалите при катастрофата все още са неподвижни заради тежките травми и са приковани на легло, съобщи Соня Захариева – председател на териториалната организация на Съюза на слепите в Перник.

На 17 ноември автобус, в който са пътували 25 души – членове на териториалната организация на Съюза на слепите в Перник и техни придружители , претърпя тежък пътнотранспортен инцидент. Тогава загинаха девет души, като сред жертвите бе и шофьорът. По-късно в столична болница почина още една жена. Хората са се връщали от изнесено обучение в Дряново, организирано от Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Перник.

Източник :БТА

Коментари

коментара