„Биг Брадър“ ще следи Перник! Камери ново поколение хващат всяка наша стъпка и нарушения на пътя

Нова модерна система за видеонаблюдение ще бъде поставена в Перник. Това съобщи кметът на Общината Вяра Церовска на традиционната годишна среща с журналисти.
Камерите ще бъдат монтирани на изхода и входа на града, и в централната градска част. Заплащането ще се реализира от фирма „Стомана“. В рамките на три години те ще влагат по 50 хил. лева годишно, за да може постепенно да бъде обхванат целият град. Съвременните съоръжения ще разпознават лица и номера на коли.
„Новата система дава реален ефект срещу криминалния контингент и нарушителите по улиците и пътищата“, коментира Вяра Церовска.
Зам.-кметът Денислав Захариев сподели, че е доказано с поставянето на такива камери до един сериозен ръст на намаляване на престъпленията. „Такива камери много малко общини разполагат, те са последно поколение“,посочи Захариев.
Кметът посрещна журналистите на чаша вино и питка с късмети и обсъди с тях постигнатите резултати от работата на общинското ръководство.Тя им благодари за доброто сътрудничество през годината и пожела да бъдат все така обективни.
„Тази година за нас беше работа, отговорност и отношение към перничани. Стараехме се да се вслушаме в гласа на гражданите , да покажем че имаме визия за развитието на града. Днес не искам да говоря за трудностите, които сме имали , но искам да кажа , че тогава, когато всички имаме енергията , позитивното отношение и вяра, нещата ще се случват. От името на целия екип заявявам, че ще продължим да правим открит разговор и да се виждаме през вашите очи. Благодаря затова, че вие сте нашият най- точен и верен коректор, затова как ние се справяме с работата, за която сме избрани. Пожелавам ви първо здраве, после много семейно щастие , много обич около вас и за вас“, с тези думи се обърна кметът към журналистите и вдигна наздравица.
В предновогодишната среща участваха и заместник кметовете на Перник Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Севделина Ковачева и Йордан Павлов, както й секретарят Радослава Манова.

Коментари

коментара