Кметът В. Церовска обяви траур! Перник потъва в скръб! Знамената се свалят наполовна! Всички културни събития са отменени! Жертвите вече са 9!

Кметът Вяра Церовска обяви 20 -ти ноември 2017 година за ден на траур на територията на Община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа край Ловеч.

В тази връзка е забранено провеждането на увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали за периода от 8 до 24 часа на този ден.

На територията на общината националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина.

Във връзка с трагичната катастрофа, отнела живота на перничани на град Перник, Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта отменя насрочения протест за 20.11.2017г.  и призоваваме всички да се помолим за загиналите наши съграждани.

Кметът Вяра Церовска изразява своите дълбоки съболезнования към близките на загиналите.

Жертвите от ужасяващата катастрофа със слепи перничани вече са 9.

Кметът на Община Перник Вяра Церовска изразява дълбоките си съболезнования към близките и роднините на загиналите в тежката катастрофа край Ловеч.
В момента градоначалникът пътува към болницата и държи постоянна връзка с кмета на Ловеч Корнелия Маринова и с директора на болницата.
„Напълно съм съпричастна с мъката и страданието на всички близки и роднини на починалите. Ще направя всичко възможно да окажа съдействие за транспортиране на пострадалите до специализирани болници в страната. Моля се на Господ да няма повече жертви, а на ранените пожелавам бързо възстановяване.
Община Перник отменя всички тържества и концерти до вторник и ще бъде обявен ден на траур“, каза кметът Церовска.