Да те е страх да излезеш на улицата в Перник! Пиян дядо седна зад волана и катастрофира, ярджиловчанин кара друсан с амфети и марихуана

Бързо производство срещу пиян и самокатастрофирал шофьор е започнато от служители на Първо РУ – Перник.

Инцидентът е станал вчера, около 16, 20 ч., в района на пернишкия кв. „Радина чешма“. Лек автомобил Форд „Фиеста“, управляван от 74-годишният И.С. от областния град самокатастрофирал в крайпътно дърво. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 26 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Работата по документиране на случая продължава.

Жител на с. Ярджиловци е установен да шофира автомобил под въздействието на наркотични вещества.

Тази нощ, около 00, 10 ч., в брезнишкото с. Велковци бил проверен Рено „Крлио“, управляван от 28-годишният Х.Р. от с. Ярджиловци. При изпробването му с техническо средство за наркотици било установено, че шофира под въздействието на марихуана и амфетамин. Взета му е проба за химичен анализ и работата по случая продължава. Мъжът е задържан за 24 часа с полицейска мярка.

Перничанин застава пред съда за шофиране на автомобил без книжка.

31-годишният М.Ф. от областния град управлявал лек автомобил „Ровър“. Бил проверен от служители на Второ РУ, който констатирали, че шофира в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Лек автомобил е горял вчера в Перник.

Около 17, 00 ч. вчера бил подаден сигнал за пламнал „Ситроен“ на автомагистрала „Струма“, 29-ти километър посока Благоевград. Причината е техническа неизправност. Колата е унищожена напълно. Няма пострадали хора и нанесени щети на други автомобили.