Ще заприлича ли Тева най-после на квартал? Ето какво се прави! – СНИМКИ

Ще заприлича ли Тева най-после на квартал? От години насам кварталът тъне в забрава от местната власт, но това е на път да се промени. В момента тече усилено облагородяване на междублоковите пространства по проект „Подобряване на градската среда в град Перник“.

Една от площадките на Тева, между блоковете 97 и 99, в момента е тотално разорана и е на път да се превърне в най-якото място за децата и майките от квартала. До началото на новата учебна година малчуганите ще могат да играят на нови детски съоражения, фитнес уреди, ще има шадраван и беседки, разказват местните. Тевенчани, живеещи наоколо са изключително доволни и вярват, че между блоковете ще се обособи едно наистина красиво място.

Проектът предвижда дейности по изграждане на пешеходни алеи, площадки за отдих, паркова мебел и озеленяване на междублоковите пространства, включително детски и спортни площадки, както и въвеждане на енергоспестяващо осветление, осигуряване на нови места за паркиране и създаване на достъпна градска среда както за хора в неравностойно положение, така и за родители с детски колички.

Освен това усилено тече и санирането на няколко от големите блокове на Тева.