Водачът на патриотите в Перник Георги Манев – един от създателите на „Пазители на българщината“ и генерален спонсор на фестивала в Жеравна

Водачът на патриотите в Перник Георги Манев, член на УС на „Пазители на българщината“

Водачът на коалиция „Обединени патриоти“ в Перник Георги Манев не е познат на перничани, но е познат на хиляди българи със своите дела и добродетили. Освен, че е основател и генерален спонсор на националния фолклорен фестивал на народната носия в Жеравна  той е и член на управителния съвет на „Пазителите на българщината“.

„Това е една организация, която прави благородни дейности и подпомага българския бит и култура. Аз никога не съм обичал да се изтъквам в тази моя инициатива, защото смятам, че „Когато една ръка дава, другата не трябва да знае““, заяви лидерът на патриотите в Перник Георги Манев.

Той смята, че благотворителността е много интимен процес и не обича да говори за нея, а само да работи в тази посока.

„Мога с гордост да споделя,че аз съм генерален спонсор на фестивала в Жеравна, който стартира с 500 човека, а в момента достига до 15 000 души, които го посещават . Тази година той прави 10 години от създаването си. Това е един зареден с много положителна емоция и връщане на времето с 150 години назад фестивал, който цели да запази и опази българските традиции. Идеята ни е да учим младото поколение на тези неща, които са ни учили нашите прадеди“ споделя Манев.

Сдружение „Пазители на българщината“  е основано на 10 май 2014 г. в залата на читалище „Единство” в село Жеравна, община Котел. Основателите му сред които е и Георги Манев са обединени  в своята идея , по един необичаен начин съвременните българи  да работят за запазване на родовата памет, история, традиции и фолклор, доброволно и публично поемайки задължения за конкретни родолюбиви дела.

Членове на сдружението са достойни българи патриоти с авторитет в обществото, които избират да бъдат или действащи войводи /които да предвождат чета съмишленици/, или почетни войводи /които да помагат на делото сами, залагайки на авторитет и възможности/.

Коалиция „Обединени  патриоти“ е под №17 в интегралната бюлетина за предсрочните избори за народни представители на 26 март.

 

Be the first to comment

Leave a Reply