Празничното настроение се усеща вече в центъра на Перник! Вижте какво става на площад „Кракра“!

Празничното настроение се усеща вече в центъра на Перник. Задимяха скарите на Коледно-Новогодишния базар, който беше официално открит днес на площад „Кракра“. Изпълненията на талантливите танцьори от Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“ привлече вниманието на много хора, които бяха излезли в обедна почивка.

На базара бяха и кметът Вяра Церовска, придружена от зам.-кметове Севделина Ковачева и Денислав Захариев, както и областният управител д-р Александър Александров.
Всеки ден до края на месец януари 2017 година перничани и гости на града могат изпият по чаша хубаво вино и да опита от вкусната скара. Традиционните нашенски мезета ще се предлагат в три красиви дървени къщички, разположени на централния площад. Всяка от тях заема площ от 18 кв. м., а на други 22 кв. м. са разположени места за сядане.
Специално място на площада заема и дървената къщичка, в която се предлагат текстилни изделия. Там ще се продават и рекламните сувенири за предстоящото 26-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри. Всеки ще може да си закупи хубаво вино, магнит или шал с логото на Сурва.
01 02

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply