Пернишката депутатка Ирена Соколова пред приемни родители: Ако не сме си дали сметка, че това е рожденият ден на Иисус Христос, рожденият ден на Спасителя, то тогава празникът губи своя смисъл. Той се превръща просто в една вечеря

За пета поредна година в навечерието на светли християнски празници Жени ГЕРБ-Перник организираха среща с приемни родители. Заедно с жените бе и народният представител и национален лидер на женската организация на ГЕРБ Ирена Соколова, съобщиха от пресцентъра на партията в Перник.

Дълбокият смисъл на днешната среща се корени в това да можем да покажем на децата ни как живеем в нашата социална реалност,  как постъпваме,  когато сме изправени пред предизвикателства, да им покажем кое е правилно и кое не е, кое е значимо. Празникът Коледа ни изпълва с много светлина, с очарование и трепет и си струва  да поговорим за това защо е така“ сподели народният представител. Тя подчерта, че е важно да почувстваме празника в неговата дълбочина.

Ако не сме си дали сметка, че това е рожденият ден на Иисус Христос, рожденият ден на Спасителя, то тогава празникът губи своя смисъл. Той се превръща просто в една вечеря. Дълбокият смисъл на Коледа е, че се родил Христос, който е поел на гърба си всичките грехове на човека. С раждането на любовта към нашите деца, ние поемаме цялата грижа  за тях. Точно така, както Иисус е поел цялата грижа за човека. В този  процес на осъзнаване разбираме, че имаме нужда да даряваме любов, ставаме по-добри, по-човечни и по-сърдечни“, каза още тя.

Основен акцент в своеобразното „Училище по православие” бе проповедта на  гост лектора отец Васил, който разказа за смисъла и значението на празника Рождество Христово.

Своя поздрав по случай приближаващите празници към семействата отправи и областният ръководител на ЖГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова.
01
За пореден път, в навечерието на светли християнски празници Жени ГЕРБ се срещаме с Вас, като се опитваме да нахраним не само телата, но и душата. Надявам се да всички да си прекараме приятно следващите минути и да си тръгнем удовлетворени“, каза още тя.

Дамите от ГЕРБ раздадоха на присъстващите семейства пакети с хранителни продукти, а децата бяха зарадвани с лакомства и подаръци,  осигурени от пернишки фирми.

Събитието се осъществи със съдействието на  директора на Регионална дирекция “Социално подпомагане”- гр. Перник г-жа Ивайла Касърова и с любезното домакинство на Обединен детски комплекс-гр. Перник.

02

Be the first to comment

Leave a Reply