Опит за нагла фалшификация: 1000 невалидни подписи подкрепят златодобива в Трън

1000 невалидни подписи подкрепят златодобива в Трън, установи проверка на ГРАО. 

Повечето от невалидните подписи са на хора, които не живеят в Трън и дефакто нямат право да участват в подписката и да взимат съдбовни решения за региона. Част от посочените ЕГН-та също се оказали фалшиви.

Подписката бе внесена от инициативен комитет от стари миньори, работили в мина „Злата“ на 28 септември и събра общо 1339 подписа. Те настояваха да се осигури възможност за възраждане на местната икономика чрез реализиране на проекта на „Евромакс Сървисиз“ ЕООД. Според участниците в комитета нямало основание за тревоги относно вредата на природата, защото те като били миньори, нищо не им станало нито на тях, нито на околната среда.
Подписите на миньорите обаче явно не са били достатъчни, та се е наложило чужда помощ от около 1000 души. Опитът за фалшификация обаче не мина. Събраните едва около 300 валидни подписи са далеч по-малко от подписката ПРОТИВ златодобива в Трън, която граждани събираха през месец август. По сведения на инициативния комитет За чиста природа в Трън, подписката срещу златната мина получи подкрепа от около 800 души.

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply