Арт сензация в Земен! Гигантски графит ще краси бетонната стена

Уникална рисунка-графит ще посреща гостите на Община Земен много скоро. Проектът е на Сдружение „Млади български творци“ и ще се разпростира на няколко метра – върху подпорна бетонна стена.

Цялата стена ще бъде изрисувана. Надпис с герба на Община Земен ще приветства минаващите, а отдолу се рисуват различните земенски забележителности.

Проектът наистина е доста мащабен, тъй като се простира на голямо пространстно. В момента е монтирано дълго скеле, на което художниците да могат да рисуват по цялата площ на бетонната подпорна стена.

Първа фаза от проект: Изграждане на релеф и рисунка на подпорна стена- гр. Земен е завършена!

Това съобщиха от Сдружението, публикувайки първи снимки на труда си.

ZaPernik.cом се свърза с представители на Сдружението „Млади български творци“. Оказа се, че идеята е дошла от кмета на град Земен Михаил Златанов и се предвижда рисунката да е напълно готова до началото на месец август.

„Идеята дойде от кмета на град Земен Михаил Златанов. Планира се близо 4 месеца, като идеята е да включва манастирите в областта и някои по интересни забележителности, като в десния край на стената ще има информационна табела, на която ще бъдат изписани по-подробно забележителностите в областта. Обектите от град Земен ще бъдат изобразени с релеф останалите ще бъдат само картина.

В проекта са включени председателя Венцислав Захариев в област скулптура, заместник председателя Елица Николова- живописец и член на сдружението Маргарита Методиева – графичен дизайнер и дърворезба. Благодарни сме на г-н Михаил Златанов за предоставената възможност да осъществим този проект, и за подкрепата която ни оказва за да завършим проекта в срок.

Планираме проектът да бъде завършен началото на месец Август, преди традиционния събор, който се провежда всяка година през Август“, казаха от Сдружението.