40-минутна спасителна акция: Екип от Общината СПАСИ едно от най-старите кучета в Перник

40-минутна спасителна акция по изваждане на бездомно куче от коритото на река Струма в Перник. След като граждани сигнализират за бедстващото животно, което е доста възрастно, екипът на общината веднага се отзовава. Единият от спасителите е ухапан, но въпреки това акцията е успешна. 

Оказва се, че възрастното куче било тормозено от съседи. В момента то се обгрижва от жена.

Всички замесени в историята отправят благодарност към оказана помощ на аварийния екип на Общината.

Припомняме, че това звено доброволчески отряд беше създадено след откриването на малкото момче Сашко, който престоя 9 дни в гората на Перник и животът му бе спасен на косъм именно от тези хора. Общинската аварийна служба се отзовава на всякакви сигнали за помощ, включително и за немалко бедстващи животни. Така преди време, аварийният екип спаси и паднали сови в градския парк.

Ето какво написа Аделина Александрова въ вфейсбук, от името на жената, подала сигнала: 

„БЛАГОДАРИМ на Мъжете от Общинска аварийна служба,които днес след подаден сигнал за паднало в река Струма старо куче се отзоваха след 40 минути и извадиха кучето.Знам името само на едното момче-Веско.Мисля че това са същите Мъже които намериха Сашко,но не съм напълно сигурна.
Постът е по поръка на НЕЛИ,която плака за кучето и се радва когато беше спасено.Нели подаде сигнала рано сутринта.От Община Перник на дежурния телефон бяха много любезни при задъханото ми обяснение.
След акцията по спасяването Нели ми звънна отново и тъй като тя няма фейсбук ме помоли да разпространя за случая и нейните хиляди благодарности за спасения живот на най-възрастното куче в нашия град.
Респект,млади Мъже (главната буква е за ВАС).
Единият е ухапан,дано е добре.
Споделям поста и Вашата постъпка във всички пернишки групи.С надежда Перник да върви по пътя на добрината и уважението към всяка форма на живот.
Започнах и завършвам със същото-БЛАГОДАРИМ ВИ.
П.С.
Кучето се обгрижва от Мариела Петрова .По думите на очевидци е редовно тормозено от съседи,в последните му месеци трябва да бъде оставено на спокойствие,то и купичките му с вода и храна-редовно разсипвани.Това е не просто едно старо куче в последните му земни дни.Случаят буди асоциация за добро и зло.И…всеки дава това,което притежава.“