ПЪТЕН ЕКШЪН С МЛАДА ПЕРНИЧАНКА: Инцидент на магистрала „Струма“ – шофьорка на „Ауди“ хвърли кенче с напитка по „БМВ“, счупи огледало и избяга към кв. „Църква“; задържана е 20-годишна самозабравила се пикла

Служители от Второ РУ изясняват случай на хулиганство и унищожаване на имущество.

Инцидентът започнал вчера около 19:00 ч. на автомагистрала „Струма“. Според информацията на 54-годишен столичанин, шофиращ лек автомобил „БМВ“ със софийска регистрация, докато се движел по магистралата от София към Перник, в района на с. Г. Бучино бил застигнат от автомобил „Ауди“ с пернишка регистрация. Шофьорът на аудито хвърлил кенче с безалкохолно по автомобила на столичанина. Двете коли продължили пътя си и спрели в аварийната лента на пътен възел „Даскалово“ за изясняване на случилото се.

Тогава водачката на „Ауди“-то използвала твърд предмет, за да счупи страничното огледало на „БМВ“-то и след това се оттеглила в посока кв. „Църква“. След сигнал от потърпевшия и предприети оперативно-издирвателни действия, била установена и задържана 20-годишна перничанка, която била зад волана на „Ауди“-то. Тя е задържана за до 24 часа с полицейска заповед и е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 1 и чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс. Причините за инцидента са в процес на установяване.

Действията по разследването продължават.