Частични МЕСТНИ ИЗБОРИ: Ето кой спечели кметствата на Богданов дол, Люлин и Студена

Венцислава Кирилова е новата кметица на село Богданов дол на частичните местни изборпи, провеудени днес.  По преброени бюлетини Венцислава Кирилова печели със 185 гласа срещу 8 за претендента й, разбра zapernik.com.

Венцислава Кирилова, която се кандидатира като независима, бе избрана на редовните местни избори, но правомощията й бяха отнети, тъй като не бе спазила срока да се отпише от участие в търговски дружества.

След изборния вот, младата кметица на село Богданов дол написа в групата на селото:

„Едно огромно благодаря от ❤️ на всички,които днес излязоха и ме подкрепиха със своя глас.Ще дам всичко от себе си,за да оправдая вашето доверие.БЛАГОДАРЯ ВИИИИИ😊🍀😊🍀😊

Подобно е прегрешението и на другия  пернишки кмет – на село Студена. Той е единственият кандидат за кмет, който получи кметство Студена без особено напрежение и с подкрепата на студенчани.

Изборът в Студена е ясен –  Кирил Кирилов от ГЕРБ.

В село Люлин кандидатът е също един, но оказа се, не толкова желан от люлинци.  Илчо Евгениев от БСП получи едва 78 гласа. 55 души са гласували с „не подкрепям никого“. За справка, от 606 жители на село Люлин с право да гласуват, са гласували едва 135.

Припомняме, че до частични местни избори в село Люлин се стигна, след като предишният кмет подаде оставка по лични причини.