Нина Николова от Перник – в челната тройка на Балканското първенство

Нина Николова Металик

Нов успех за перничанката Нина Николова от Спортен клуб по тенис на маса „Металик“. Нашето момиче се окичи с бронзов медал от Балканското първенство.

От 04 до 09 юни се проведе 31 Балканското първенство по тенис на маса, на което взеха участие 11 държави. България бе домакин в кк.АЛБЕНА.

Състезателката на СКТМ“МЕТАЛИК“ ГРАД ПЕРНИК и първа ракета на националния отбор спечели своята предварителна група с две победи по 3.0 над състезателките от Черна гора и Сърбия и така влезе в основна схема на 32. В първи кръг победи с 4:0 Monika Stajkovska от Северна Македония, а в осминафинал победи силната състезателка на Kirbac Duru от Турция с 4.2. В четвъртфинала се срещна с поставената под номер едно в основната схема Andreea Baiasu от Румъния, която е водеща сила в Европа при кадетките до 15г. и в страхотен двубой взе победата с 4.1. На полуфинал загуби от Балканската шампионка Maja Vanjo от Сърбия.

При двойки кадетки Нина Николова и Паула Вълчанова заемат 5- то място.

В отборната надпревара кадетките на България спечелиха убедително своята група като победиха Косово и силния състав на Турция с 3 на 1, като Нина Николова спечели двете си индивидуални срещи, едната от която над европейската шампионка Nil Basaran успяха да спечелят и мача си на двойки с Полина Енчева. Срещу отбора на Гърция Нина отново спечели две индивидуални победи и двойка.

Николова спечечели общо 12 впечатляващи победи в отборното и допусна 2 загуби .

Треньор на националния отбор кадетки беше треньора на СКТМ“Металик“ Перник Емилия Михайлова.