Кметът на Земен Михаил Златанов: ПОМНИМ ВИ, ГЕРОИ! ПОКЛОН!

Помним ви герои! Поклон! – това написа кметът на Община Земен Михаил Златанов в обръщение към земенчани и попита: „Днес ние можем ли да служим така на нашата Родина?“

Ето какво каза още кметът: 

Днес, 2-ри юни, отбелязваме 148 години от смъртта на революционера Христо Ботев.
През далечната 1876 година България губи едно от най-свидните си чада – поетът, отдал животът си за Родината, който написа „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!“. Поетът, който поставяше личното си благоденствие след Родината. Поетът, който каза „Ако умра, ще умра за Отечеството…“.

Любовта към Отечеството, тази неистова и титанична любов, отне живота на всички онези знайни и незнайни български герои, които се обрекоха на България, орисани в борба за Свобода и Независимост.

Днес, точно в 12 часа, сирени ни приканват към едноминутно мълчание и свеждане на глави в памет на всички тези герои. В тази минута нека се запитаме – а днес, ние можем ли да служим така на нашата Родина? Отговорът ще го даде всеки сам за себе си!

Днес отдаваме почит, преклонение и признание към всички велики българи, дали живота си в името на България. За да я има!

ПОМНИМ ВИ, ГЕРОИ!
ПОКЛОН!

Михаил Златанов
Кмет на Община Земен