Областният управител на Перник Людмил Веселинов: Не забравяйте, че свободата, която имаме е извоювана с жертви!

Нека не забравяме, че свободата, която днес имаме, е извоювана с много жертви и труд. Затова е наш дълг да я пазим и да работим за по-доброто бъдеще на България.

Това каза областният управител на Област Перник Людмил Веселинов по повод честването на паметта революционера Христо Ботев и загиналите за свободата на Родината.

Днес Веселинов бе част от гражданите, които поднесоха венци и цветя през паметника на Ботев и отдадоха почит към делото му.

Ето и цялата реч:

Слово на областния управител на Област Перник Людмил Веселинов: 

Уважаеми жители на област Перник,
Днес почитаме паметта на Христо Ботев и всички онези герои, които са отдали живота си за свободата на България. Това е ден, в който се връщаме към славната ни история и си припомняме заветите на нашите възрожденци и борци за свобода.
Христо Ботев беше не само поет и публицист, но и истински патриот, готов да се жертва за своите идеали. Неговият живот и дело ни учат на смелост и непримиримост пред трудностите, на любов към Родината и готовност за саможертва.
Възрожденците, със своите пламенни слова и дела, пробуждаха народния дух и вдъхваха надежда за по-добро бъдеще. Те ни показаха, че с вяра, знания и упоритост можем да преодолеем всякакви препятствия.
Днес, когато се изправяме пред нови предизвикателства, трябва да се вдъхновяваме от примера на нашите предци. Нека не забравяме, че свободата, която днес имаме, е извоювана с много жертви и труд. Затова е наш дълг да я пазим и да работим за по-доброто бъдеще на България.
Нека всеки от нас носи в сърцето си заветите на Ботев и всички онези смели българи, които са отдали живота си за нашата свобода. Нека помним техния пример и се стремим да бъдем достойни наследници на тяхното дело.
С уважение:
Людмил Веселинов-
Областен управител