Пускат сирените на 2-ри юни, Перник спира времето за две минути

Сигнал от сирени в Деня на почит към паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България. На 2 юни, неделя, в 12 часа сиренната система ще бъде задействана в продължение на 2 минути, предупредиха от МВР Перник. 

В Деня на почит към паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България 2 юни в 12 часа сиренната система ще бъде задействана в продължение на 2 минути.

При подаването на сигнала всички пешеходци и пътни превозни средства в населените места в страната следва да преустановят движението си по улиците и площадите, като останат на място в знак на поачит към загиналите.

Както всяко година в памет на Христо Ботев в Перник ще се състои общоградско поклонение.

В 11:30 ч. на 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, на паметника на поета-революционер при ПГТЕ „Христо Ботев “ ще започне поклонението пред подвига на хилядите знайни и незнайни герои, отдали живота си за Родината.

Община Перник кани всички перничани, за да отдадем почит на делото на Христо Ботев и всички борили се за свободата и независимостта на България. Точно в 12:00 часа воят на сирените ще оповести едноминутно мълчание и поклон пред делото им.

В отбелязването на 148-та годишнина от гибелта на Христо Ботев ще участва и духовият оркестър към Двореца на културата.