Сладоледени къщички, игри и подаръци за Деня на детето в Перник

Сладоледените къщички на „Nestle“ в центъра на Перник са готови да изненадат децата по случай Деня на детето. На 1 юни, от 17:00 до 18:00 ч., аниматори ще забавляват малчуганите на къщичката на централния градски площад, където ще ги очакват и много подаръци.

Ледена Фиеста Продължава

На следващия ден, 2 юни, от 11:00 до 12:00 ч., веселите аниматори ще бъдат в началото на градския парк, където отново ще има изненади за децата. Тези събития са част от съвместната дейност на сладоледените къщички на „Nestle“ с община Перник.

Празнични Изненади Пред Двореца на Културата

От 11:30 ч. на 1 юни, пред Двореца на културата ще започнат приказните вълшебства с песни, танци и игри. От 12:30 до 14:00 ч. децата ще могат да се срещнат с любимите си герои, като Соник, патетата Доналд и Дейзи, Мики Маус, Мини Маус, Том и Джери, кученцата от „Пес патрул“ и много други.

Игри и Демонстрации

На централния градски площад от 11:30 ч. малчуганите ще могат да се запознаят с работата на пожарникарите, Звено „Общинска полиция“ и Аварийно-спасителния отряд към община Перник, както и със спасителните кучета на организацията „SARdogs BG“. В същия час при Двореца на културата ще започнат и „Игрите на 90-те“, където малки и големи ще могат да се забавляват с класически игри като кър, шоколад, дама, ластик, народна топка и много други.

Исторически Улица и Научни Опити

От 11:00 до 14:00 ч. Регионалният исторически музей-Перник ще пренесе децата на „Улица вълшебна“, където ще могат да се забавляват с работилница за грънци, да играят игрите на баба и дядо и да се „изгубят“ в историята. В Международния младежки център, ДГ №12 „Радост“ ще организира „Фестивал на науката“ с интересни демонстрации и научни опити.

Празнични Програми в Кварталите и Селата

В празничния ден изненади ще има и за децата в кв. Изток от 16:00 ч. пред блок 7 на ул. „Юрий Гагарин“. Празнични програми за децата ще бъдат организирани и в селата Мещица, Драгичево, Черна гора, както и в парковете при гарата в гр. Батановци и парк „Слатина“ в с. Дивотино.