350 деца тичаха на лекоатлетическия турнир на Милка Михайлова в Перник

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов даде старт на първата дисциплина от VII лекоатлетически турнир „TRELLEBORG и Децата на Перник“.

В надпреварата на стадион „Металург“ се включиха около 350 деца от детските градини и училищата в Перник. Състезанието се организира ежегодно от едноименния спортен клуб на Милка Михайлова – дългогодишна национална състезателка в бяганията на дълги разстояния.

„Изключително много се радвам да присъствам на този празник на спорта. Искам да Ви пожелая много здраве и упоритост в леката атлетика, която е Царицата на спортовете. Желая Ви да надминете постиженията на организатора на турнира Милка Михайлова и да се радваме на Вашите успехи в бъдеще. Бъдете здрави и усмихнати и нека по-добрите победят“, каза Стоян Андонов по време на откриването на надпреварата.

Програмата на „Децата на Перник“ включваше стартове на дисциплини от 100 м до 800 м за деца между 6 и 13 г. Състезанията се проведоха на обновената тази година писта на стадион „Металург“.

Мотото на турнира е „Бягай с усмивка“, като основна цел на организаторите е да накарат децата да обикнат бягането, като начин на забавление и да се открият нови таланти на леката атлетика.

Състезанието уважи и кметът на Община Перник Станислав Владимиров, както и областният управител на Област Перник Людмил Веселинов.