Перник се превръща в детска столица на Първи юни

Перник се готви за голям празник по случай 1-ви юни – Международния ден на детето. Малчуганите ще имат незабравим ден, изпълнен с приказни вълшебства, песни, танци и много игри.

Приказни Герои и Вълшебства

Дворецът на културата ще се превърне в сцена на магия и забавление. От 11:30 ч. там ще започнат приказните вълшебства с песни и танци. А от 12:30 ч. до 14:00 ч. децата ще имат възможността да се срещнат със своите любими герои като Соник, патетата Доналд и Дейзи, Мики Маус и Мини Маус, Том и Джери, кученцата от „Пес патрул“ и много други!

Забавления на Централния Площад

На централния градски площад малчуганите ще могат да се запознаят с работата на пожарникарите, Звено „Общинска полиция“ и Аварийно-спасителния отряд към община Перник, както и със спасителните кучета на организацията „SARdogs BG“. Забавленията ще започнат от 11:30 ч.

Игри и Забавления като в 90-те

Не пропускайте и „Игрите на 90-те“, които ще започнат в същия час пред Двореца на културата. Малки и големи ще могат да се забавляват с класически игри като кър, шоколад, дама, ластик, народна топка, федербал, стражари и апаши и много други!

Вълшебната Улица и Фестивал на Науката

От 11:00 ч. до 14:00 ч. Регионалният исторически музей-Перник ще пренесе децата на „Улица вълшебна“ с работилница за грънци, игри на баба и дядо и още много изненади. В същото време в Международния младежки център ще започне „Фестивал на науката“, организиран от ДГ №12 „Радост“, кв. „Църква“.

Празнични Програми в Кварталите и Селата

Изненади и празнични програми ще има и в кв. Изток, с. Мещица, с. Драгичево, кв. „Бела вода“, с. Черна гора, гр. Батановци и с. Дивотино. Всяко място ще предложи уникални забавления и активности за най-малките жители на Перник.

Перник се подготвя за ден, изпълнен с радост, усмивки и незабравими моменти за всички деца.