СКАНДАЛ в Пернишкия футбол: Шефът на БФС саботирал празника на Миньор Перник, пет червени картона и меле в Ковачевци

Футболни страсти се вихрят из Пернишките отбори и техните фенове, които все още не могат да се отърсят от емоциите. До ZaPernik.com ни пишат с обвинения към шефа на БФС Валентин Лазаров, че умишлено е саботирал моментът на връчване на купата на Миньор-Перник на Стадиона в Перник, като е разцепил феновете на две с играещия се през това време СКАНДАЛЕН мач между Металург и Чорни в Ковачевци. А мачът беше скандален, защото завърши с цели пет червени картона и стълпотворение, като в крайна сметка Чорни победи с един гол пред перничани. 

Лазаров – Основният виновник за разпокъсания празник

Според футболни фенове в Перник, Лазаров не само че не присъства на награждаването на Миньор Перник, но и нарочно организирал областния финал в същия ден в Ковачевци между Металург и Чорни. Това доведе до значително намаляване на броя на зрителите на награждаването, тъй като футболните фенове трябваше да избират между двете събития.

Футболната драма в Ковачевци

Срещата в Ковачевци се оказа емоционално наситена и драматична, с пет червени картона и меле между футболистите, включително участие на фен от Брезник. Чорни Брезник спечели с 1:0 и попари амбициите на Металург за участие в Трета лига.

Триумф за Чорни Брезник

Тимът на Чорни Брезник доказа страхотната си форма и за пръв път стана първенец в Пернишка област. Въпреки че перничани бяха фаворити, те не успяха да се наложат на терена. Александър Димитров и Емил Пантелеев бяха героите на мача, а драматичните моменти на терена доведоха до множество червени картони и удължено продължение.

Агресия и Напрежение на Терен

Мачът бе белязан от множество груби сблъсъци и агресивни действия от страна на футболистите на Металург. Това доведе до изгонването на няколко играчи и напрежение сред публиката. Въпреки всичко, Чорни успяха да задържат преднината си и да триумфират.