Тевенчани сами СЕ ПРЕЦАКАХА: Лишиха децата си от ново футболно игрище и ремонт на детска площадка

Жителите на пернишкия квартал Тева сами се лишиха от модерна детска площадка и ново изкуствено футболно игрище за своите деца. В драматичен обрат на събитията, община Перник обяви на днешната сесия на общинския съвет, че прекратява проекта за изграждане на спортни съоръжения в квартала.

Няма Да Има Футболно Игрище и Детска Площадка

Проектът, на стойност малко над 199 000 лева, предвиждаше изграждането на футболно игрище с изкуствена настилка и ремонт на съществуващата детска площадка под бившата детска градина в квартал „Тева“. Избран беше изпълнител, който да реализира мечтата на децата и родителите за модерни спортни съоръжения.

Протести и Недоволство

Но радостта се оказа краткотрайна. Жителите на блокове 3 и 4 в квартала изразиха категорично несъгласие с проекта. Основният им аргумент? Площадката щяла да бъде осветена и използвана и във вечерните часове, нещо, което те не могли да приемат.

Решението на Общината

След бурните протести, общината реши да прекрати дейностите по изпълнение на проекта и да пренасочи средствата за изграждане на спортна площадка на друго място в града. Важно е да се отбележи, че средствата са точно определени за подобни спортни съоръжения и не могат да се прехвърлят за други дейности. Това решение оставя квартал Тева без ново футболно игрище и ремонтирана детска площадка, въпреки наличието на готов проект и финансиране.

Какво Следва?

Жителите на квартал Тева са в шок и възмущение от развитието на събитията. Мнозина са на мнение, че протестиращите са лишили децата на квартала от възможността да се радват на модерни спортни съоръжения.

Едно е ясно – днешният ден ще остане запомнен в историята на квартал Тева като денят, в който жителите сами прецакаха децата си без нови спортни и игрални съоръжения.