11 тигри от Перник ще се борят за България на Европейското по таекуон-до в Словения

11 от общо 15 класирали се спортисти на пернишкия боен клуб  Тайгър Тийм заминаха за Копер, Словения. Там те ще представят България и ще се борят да се качат на почетната стълбичка на предстоящото Европейското първенство, съобщи за zapernik.com тренерът Кристиан Младенов.

Той е категоричен, че подготовката на момчетата и момичетата е премина под абсолютно перфектен и строг контрол от треньорите на тигрите.

Кантара мина успешно! Скъпи машини дайте всичко от себе си. Направете ,каквото трябва пък да става , каквото ще! Ние вярваме във вас! Респект за това, че сте там! Респект за смелостта ви! Ние сме горди с вас! Ако не друг, то ние сме с вас и ви подкрепяме с всички сили – казват от Тайгър Тийм.

Тигрите, които ще се борят за Перник и България са:

Калоян Лечев, Александър Огнянов , Виктория Иванова,  Теодор Киров(дебют), Лилия Костадинова, , Калина Данаилова,Ясен Димитров(дебют) , Теодора Христова, Лора Василева(европейска шампионка от ЕП23), Кристиян Петров(нашият представител в мъжките гарнитур) , Иван Иванов ( единственият представител при ветераните за българският отбор).

„Калоян Лечев получи изключително сериозна и неприятна травма в коляното, която го извади за един месец от строя, респективно и от участие в ЕП 2024! Калоян беше абсолютен претендент и фаворит за спечелването на Европейска титла. Други абсолютно изявени претенденти за европейски шампиони и едни от най-добрите състезатели в федерацията ни по ТЕкуон-до Ай Ти Еф, а именно Мартин Веселинов, Изабел Стоянова, Габриела Боянова също класирали се за ЕП , но няма да вземат участие поради травми или други причини„, казва още Калоян Младенов и призова:

Напред!
Успех на всички състезатели!Няма значение кой от къде идва в кой клуб тренира!
Тук сме България. Нека покажем , че заедно можем повече! Само задружни можем да се справим! За България!

Коментари

коментара