Ясни са номерата на партиите за частичните избори: Избират кмет на село Черна гора на 10 март, през юни гласуват за управник в село Прибой

Снимката е илюстративна

Нови и частични избори ще се проведат на 10 март в няколко населени места в страната, сред които и в пернишко. 

ZaPernik.com припомня, че на последните местни избори пернишкото село Черна гора така и не успя да излъчи кмет – нито на първи, нито на втори тур от изборите. Така се наложи назначаването на служебен кмет, а селото отново ще гласува.

Частичен избор за кмет ще има и в село Прибой, Радомир на 23 юни 2024 година с Указ на президента на България.  На същата дата ще се решава също и кой ще бъде кмет на Подгоре, Видинско.

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи номерата в бюлетината на участниците. 11 са общо партиите и коалициите, които ще участват в новите и частични избори.

Населените места, в които ще се проведат избори за нов кмет на кметство на 10 март тази година, са кметство Могилино (общ. Две могили), кметство Искрица (общ. Гълъбово), кметство Черна гора (общ. Перник), кметство Житница (общ. Провадия), кметство Черноок (общ. Провадия), кметство Струмешница (общ. Петрич), кметство Стоките (общ. Севлиево).

Партия ГЕРБ ще участва с номер 1.
Партия СДС с номер 2.
Партия „Земеделски народен съюз“ с номер 3.
Коалиция „Граждани за общината“ с номер 4.
Партия ВМРО с номер 5.
Партия „Българска нова демокрация“ с номер 6.
Коалиция „БСП за България“ ще участва с номер 7.
Партия „Движение за права и свободи“ (ДПС) с номер 8.
Партия „Българска социалдемокрация Евролевица“ с номер 9.
Партия „Български възход“ с номер 10.
Партия „Възраждане“ ще участва с номер 11. /БГНЕС