Журито така компрометира фестивала СУРВА, че ще отприщи кардинални промени догодина, шефът на Музея в Перник, дал фалшива награда, може да се раздели с поста си

Журито така компрометира фестивала СУРВА, че ще отприщи кардинални промени, научи ZaPernik.com.

Както писахме по-рано, журито даде фалшива награда на участник във фестивала, който дори не е участвал – групата на Ковачевци. Прочетете статията ни тук: ИЗМАМА НА СУРВА! Наградиха група, която не е участвала, спечели политкоректната Мещица

Групата на Ковачевци бойкотира тазгодишната СУРВА и отказа да участва. Въпреки това беше наградена от журито, които после, когато разбраха гафа, преправиха протокола си. Наградата, която взе неучастващата група била на Историческия музей в Перник. Именно представител на музея е част от журито на СУРВА. Самото жури заседава в сградата на Историческия музей в Перник. Възможно е главата на Милан Миланов – шеф на музея в Перник да хвръкне, издадоха източници на „За Перник“. От ППДБ смятали, че той става пенсионер и ще поискат отстраняването му от поста, а гафа на СУРВА може само да ускори процеса.

След като новината за измамата – да наградиш група, която не участва гръмна в цяла България, от организаторите на фестивала СУРВА – Община Перник са бесни. Ще има жестока ревизия на журито, което омаскарява почти всяко издание на фестивала, но сега стигна невиждани висоти. Не е изключено въобще журито да бъде ликвидирано и заменено от друг орган от не такива „капацитети“.

Седи отворена раната за политкоректното награждаване – защо спечели отново група от партията на кмета – Мещица, чийто кмет е от Движение за пропсеритет на Перник. Миналата година спечели Батановци, чийто кмет също е от Движение за просперитет на Перник. За две години наградиха всички кметове на ДПП. Подмазва ли се журито или беше натиснато? Това трябва да се разследва и порочната практика големите награди да се дават на близки до кмета да спре.

Следим скандалите на СУРВА, които благодарение на журито винаги избухват след края на фестивала, а не по време на него.

Коментари

коментара