СКАНДАЛ НА СУРВА! Мутрите на шефа на парламента Росен Желязков са опитали да съсипят фестивала

Мутрите – охраната от НСО на шефа на парламента Росен Желязков са се опитали да съсипят откриването на фестивала „Сурва“, научи ZaPernik.com. Както знаете, Росен Желязков тази година бе патрон на фестивала и присъства на откриването му в петък. 

Но с охраната му – служители, облечени в черно, гледащи лошо мутри е имало големи проблеми. Те са вгорчили живота на организаторите, като са налагали голям натиск по програмата на откриването, която тази година бе равносилно на олимпиади.

Мутрите на Росен Желязков първо са искали да отменят зарята. Заплашвали да я заглушат. Но организаторите от Община Перник скочили и заявили, че се противопоставят категорично на това.

След това мутрите на Желязков са намалили зрелищните факли за откриването до 30. Все едно някой ще запали голото теме на председателя на парламента. Това до известна степен осакатило още по-зрелищното начало на програмата.

За десерт, мутрите на Росен Желязков са намалили числеността на групата на Батановци, която също бе в програмата за откриването на фестивала. Именно това е причината самата група да изглежда толкова унила, както вече писахме.

Призоваме следващия път организаторите на Сурва да се лишат от такива елементи като НСО и някакви политици, дето живота им е мил. Кой е Росен Желязков, че да сваля елементи от програмата на Сурва и да гони участници, защото му се виждали много на брой?

От какво го е страх Росен Желязков – от болюбашията на групата ли – кмета на гр. Батановци или от сурвакарите, кукери и бабугери? Смешна работа!

Такова чудо Сурва не е виждала досега. Ако толкова го е страх да не го убият, Росен Желязков да си седи в София и да не излиза при хората. На откриването имаше посланици от редица държави, дипломати, политици, как така никой не си позволи да цензурира откриването, както охраната на Росен Желязков.

Все пак откриването бе прекрасно и единствените, които бяха излишни, бяха мутрите на шефа на парламента. Пълни смешници, псевдо охрани с комични претенции.