Още НЯМА повдигнато обвинение към мъжа, нападнал и пребил в град Земен няколко души

Все още няма повдигнато обвинение на мъжа, пребил в град Земен няколко души навръх празника Сурва – 14-ти януари. Това каза днес шефът на полицията в Перник Милчо Милчов по време на брифинг. 

По думите му имало разминаване в показанаитя, както от едната страна, така и от другата на замесените в скандала. Все още обстоятелствата се изясняват, а материалите са подадени на наблюдаващия прокурор.

ZaPernik.com припомня, че това, което се знае в публичното пространство до момента е, че сурвакарите в град Земен са разцепени на две групи, като на едната начело е местен дерибей, който и преди се е конфронтирал с хора. В нощта, когато едната група празнувала в читалището, биячът е дошъл и е започнал да бие. Ударил в лицето младежът, който му отворил, а след това пребил до безсъзнание друг. Жената на пребития, която била бременна, се опитала да му помогне, но въпреки състоянието й и тя не била пощадена от юмруците на агресоора. /Два дни по-късно тя губи бебето си. /Междувременно 16-годишно момче с дислексия се намесва да я защити, но и то е повалено на земята. Въпреки това момчето успява да изнесе на гърба си припадналия мъж и да го махне от сцената боя.

Месни земенчани предполагат, че нападението може да е личен мотив, но и заради звънците на сурвакарите.

Междувременно побойникът твърди, че е нападнал сурвакарите заради заплахи, отправени към него и към дъщеря му.

 

Коментари

коментара