Неделя, към 17ч: Проходими са основните пътища, токът е възстановен, на места още нямат електричество

Основните улици на град Перник вече са почистени от снега, който падна вчера и продължи да вали през нощта. В другите пернишки общини продължава почистването.

Постепенно се възстановяват и кабелите за електрозахранването, но на места все още хората нямат ток, разбра zaPernik.com

В следобедните часове на 26 ноември второкласен път 63 в отсечката Перник – Брезник е почистена и обработена. На места са се образували снегонавявания покрай пътя, а в участък между разклона за пернишкото село Вискяр и язовира на Расник има заледяване. Шофьорите трябва да се движат със съобразена скорост и да не предприемат изпреварвания- съобщава сайтът на Брезник Zapadno.com.  Микробус, превозващ хляб за селата в района е закъсал в преспите между Брезник и Бегуновци.

В община Трън пътищата също се почистват, но там основен проблем има с електрозахранването на някои то по-откъснатите села. Целият екип на Електрохолд е мобилизиран на терен, за да отстранява повредите. Проблемът с тока в Община Земен е отстранен и земенчани би трябвало да имат вече ток. Някои трънски села обаче, вероятно ще останат на тъмно.

От Областна аминистрация Перник съобщиха, че във справянето на ситуацията са мобилизирани и горските служители, соито също са на терен. В момента те отстраняват паднали клони и осигуряват проводимост на път III-623 между Бобов дол и Жедна; път III-6032 Лесковец – Ковачевци.

В условията на обилния снеговалеж ситуацията в община Радомир също е тежка. Голяма част от квартал Върба както и отделни радомирски села са останали без електричество. По места то вече е възстановено. В кметството на Радомир е създаден кризисен щаб, който е в постоянна комуникация с кметовете по села. Продължава работа за почистване на снега, пътищата са проходими при зимни условия, отстраняват се паднали дървета.

По информация на ВиК, към този час все още няма вода в Пчелински квартал, кв. Върба, кв. 121, Гарата и Автогарата, с. Борнарево, с. Николаево. Към 10:30ч. е възобновена работата на помпената станция и се изчаква да се възстанови нивото на резервоара, за да бъде възобновено водоподаването. Има авария на довеждащия водопровод от Друган, екипите пътуват към мястото.

 

Коментари

коментара