Станислав от Перник готви с Румен Радев

Сладкарят Станислав от Перник, който победи в последния сезон на „Хелс Китчън“ продължава да пръска сексапил в социалната мрежа, като пуска клипчета как готви. Този път, за да стане още по-горещо, Станислав е поканил друг участник в риалити формат да готви заедно с него. Става въпрос за адаша на президента – Румен Радев от „Игри на волята“, видя zapernik.com.

„Макар да не е миньорец и дори да не е от Перник, поканих Румен Радев да я приготвим заедно и да се забавляваме!“, казва Станислав.

Двамата сладури изметкаха набързо едни пресни италиански спагети „Карбонара“, а Станислав шокира всички пернишки кръчми, като разкри, че оригиналната паста „Карбонара“ НЕ съдържа нито сметана, нито гъби.

„Оригиналната паста “Карбонара” 🍝е римска рецепта, която има много история, но няма сметана и гъби, да си знаете! Моята е побългарена обаче😂, затова по-долу в рецептата ще откриете сметана“, съобщи шеф Станислав.

Легендата разказва, че „спагети Карбонара“ първоначално са приготвяли италианците, които са добивали дървени въглища през Втората световна война, казва още шеф готвача и препоръчва пастата да се консумира с чаша бяло вино и близки приятели.

Ето нужните продукти:

За пастата:
200 грама брашно “00”
2 яйца средно големи
Зехтин
Сол

200 г бекон
4 жълтъка
100 мл животинска сметана
4 с. л. настъргано сирене „Пекорино“
сол и черен пипер на вкус

Коментари

коментара