Двама мъже под ключ зад решетки, заради насилие над жените си в Перник

Два случаи на домашно насилие се разследват в Перник.

В единият случай 39-годишна перничанка е ударена в лицето от съпругът й, който вече е привлечен като обвиняем и задържан за 72-часа в ареста.
Отново съпруг посяга и на 26-годишната си жена. Отново в лицето. Ударът не е бил лек, тъй като на жената се наложило да й бъде оказана медицинска помощ. Насилникът също е задържан в ареста и ще му се иска постоянна мярка.

Ето и още подробности от полицията: 

Бързо производство за упражнено домашно насилие е започнато от служители на Първо РУ.
Сигнал за домашно насилие е подаден на 17 ноември, около 22, 10 ч. от 39-годишна перничанка. По нейни данни съпругът й нанесъл удар с ръка в областта на лицето. Пристигналите на място полицаи задържали 39-годишният мъж, на когото първоначално е наложена 24-часова полицейска мярка. Впоследствие е привлечен като обвиняем и е задържан за до 72-часа с прокурорско постановление. Ще му се иска постоянен арест.
Работата по случая продължава.

31-годишен перничанин се изправя пред правосъдието за домашно насилие.
На 16 ноември е подаден сигнал от 26-годишна жена за упражнено върху нея домашно насилие от 31-годишният й съпруг. По нейни данни мъжът я ударил в областта н лицето. Оказана й е първа помощ в спешния център и е освободена за домашно лечение. Пристигналите на място полицай задържали 31-годишният мъж. В рамките на започнатото разследвате е привлечен като обвиняем и му е наложено 72-часово задържане с прокурорско постановление. Ще му се иска постоянен арест.