Радомир в готовност да посрещне първия сняг

Кметът на община Радомир Кирил Стоев се срещна с представители на снегопочистващата фирма, която поддържа пътната мрежа в града по време на зимните месеци.

Двете страни обсъдиха готовността за справяне със зимното почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковите и други територии, предназначени за обществено ползване на територията на гр.Радомир. То обхваща комплекс от дейности, целящи осигуряване на проходимостта на пътища при зимни условия и ограничаване или премахване на неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията за движение.

Снегопочистващата техника и машини ще обработват пътните настилки, площадите и тротоарите, предвидени за обществено ползване, за безопасността на шофьори и пешеходци. Местата с предпоставка за хлъзгавост и заледяване ще се обработват от пясъкоразпръсквачи. Важно е да подчертаем, че собствениците също имат своя ангажимент за почистване на тротоарите пред домовете и търговските помещения, заяви градоначалникът.

Фирмата от своя страна увери, че разполага с необходимите инертни материали. Снегопочистващата техника е в изправност, а екипите имат готовност да започнат почистването на града при очаквания първи сняг още този уикенд.

Коментари

коментара