Новият кмет на град Радомир Кирил Стоев на среща с министъра на МОСВ заради водата на радомирци

Кметът на Радомир Кирил Стоев се срещна с министъра на околната среда и водите Юлиян Попов.

Основната причина за разговора бе очакваното решение на МОСВ във връзка с водата на радомирци. Всички задължения от страна на ВиК-Перник са изпълнени и се очаква решението на МОСВ, което няма причина да се бави във времето, затова и днес сме тук, заяви Стоев. Той добави още, че предстои да започне работа по довеждащия водопровод от с. Друган до Радомир, по който към момента има 70% загуби, след ремонтните работи, тези загуби на питейна вода се очаква да бъдат сведени до нула.

Кметът на Радомир разговаря с Попов за предстоящите програми и проекти, които се очаква да стартират в края на тази и началото на следващата година.

„Община Радомир ще има един съвсем различен подход по отношение на политиките за отпадъците и опазване на околната среда. Програмите, които ще стартират, ще ни дадат възможност да подобрим информираността на гражданите за разделното събиране на отпадъците. Започваме разработване на проект, който е свързан с биоотпадъците, разделното събиране, подмяна на контейнерите, инсталации за компостиране. Разбира се, това е много дълъг процес на работа и няма как да стане за няколко месеца, нито наведнъж, но поетапно, вярвам, че ще постигнем желания резултат, а именно подобряване услугите за гражданите и по-чиста околна среда“, заяви Кирил Стоев.

По време на разговорите, не бе пропусната и темата за регламентираното извозване и изхвърляне на строителните отпадъци. От МОСВ споделиха добри практики от други общини, които чрез партньорски програми с ПЧП са разрешили този проблем.

На срещата присъства и народният представител и заместник- председател на Народното събрание Никола Минчев, който също заяви подкрепата си към градоначалника на Радомир, като сподели, че е важно държавата и общините да работят заедно в подобряването на условията за живот на хората.

Коментари

коментара