Една покъртителна история от село Режанци: Престъпник тормози с години бившата си жена, накрая умира баща й

Серия сигнали за тормоз и домашно насилие над млада жена и детето й. Стигна се и до смъртта на възрастния й баща. Каква е причината – инфаркт или убийство?

Случаят е от село Режанци. На 4 ноември хората там се събуждат с информацията за тежко престъпление. 69-годишен мъж е намерен мъртъв в двора на къщата си. Съдебно-медицинската експертиза показва, че причината на смъртта е инфаркт, но според близките на жертвата причината е друга.

Каква е хронологията?

След 15 години брак и след развод преди пет години жена твърди, че тормозът от мъжа й продължава. Затова настоява за анонимност.

„Години наред ме заплашва мен и близките ми, че ще ни убие. Непрекъснато отправя заплахи по отношение на баща ми още по време на брака ми с него – че ще го убие, защото той е моята сила и опора и на него разчитам да ме защитава и отбранява от него“, разказва жената пред репортер на btv.

Казва, че спрямо нея е имало домашно насилие. Била е бита, а нейният син я е спасявал. Насилникът й дори насочил пушка срещу нея.

Жената се страхувала да подаде сигнал в полицията, защото бившият й мъж заплашвал, че ще убие нея и близките й.

През 2017 г. се развеждат, но терорът от бившия й съпруг върху нейното семейство продължава.

„Нападна ме и в дома ми, в който живея в момента в Перник. Изпочупи прозорците вкъщи с камъни“, разказва още жената.

Подава сигнал в полицията. Бившият й съпруг е задържан, а след 24 часа – пуснат на свобода.

„След като го освободиха, започна да отправя заплахи, че ще избие цялото ми семейство – мен, майка ми, баща ми и сестра ми – и ще залепи некролозите ни“, споделя още жената.

Следва нова жалба, а при обиск в дома на бившия й съпруг полицията открива незаконно оръжие. Осъден е и влиза за две години в затвора. След като излиза на свобода, отново й звъни и й казва, че ще продължи да ѝ отмъщава, защото му отнела двете деца.

Кадър : bTV

Сутринта на 4 ноември, докато се приготвя за работа, телефонът й звъннал. Така разбрала, че баща й е пострадал. Бил е нападнат, борил се е, бил се е с нападателите.

По време на разследването полицията казва, че баща й е починал от масивен инфаркт. Има задържани по случая – сред тях е именно бившият й съпруг, както и неговият брат.

„Полицията иска да изкара, че това е грабеж и вследствие на него баща ми е получил инфаркт, което не е така“, казва жената.

bTV се свърза с полицията в Перник. Оттам завиха, че са предоставили всички събрани доказателства на Окръжната прокуратура в града, която ръководи разследването.

По случая ще се прави нова медицинска експертиза, която да изясни причините за смъртта, а съдът остави в ареста двамата обвиняеми, които са осъждани и преди.

Коментари

коментара