ПОДРОБНОСТИ: Автоджамбазите Пуйката и Войника опитали безуспешно да избягат

Появиха се нови подробности около ареста на небезизвестният пернишки ъндърграунд играч Пуйката и дясната му ръка – мъж, известен на МВР с прякора Войника.

Операцията е реализирана от служители на сектор „Престъпления, свързани с МПС“, Първо РУ и сектор „Кобра“ към СДВР. Това съобщиха от МВР.

В резултат на проведени професионални действия, тази сутрин, около 2.40 часа, в района на кв. „Левски“, непосредствено след кражба на лек автомобил „Ауди“, са задържани двама мъже на 44 и 46 години, направили минути преди това безуспешен опит да избягат.

В рамките на последвалите процесуално-следствени действия в използваните от тях автомобили са намерени и иззети технически и заглушаващи устройства, ползвани в престъпната дейност.

Задържаните са с множество криминални прояви и осъждани за аналогични престъпления. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Подробности за предприетите професионални действия по задържането на извършителите на престъплението даде началникът на сектор „Престъпления, свързани с МПС“ в СДВР главен инспектор Николай Пелтеков.

Той благодари на колегите от Първо РУ и сектор „Кобра“, участвали в операцията. Гл. инспектор Пелтеков уточни, че в резултат на проведени няколко полицейски операции от началото на годината, се наблюдава значителен спад при кражбите на автомобили на територията на столицата.