ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ! Президентът Румен Радев е закрил 4-те кметства ИЗТОК, ЦЪРКВА, БЕЛА ВОДА и КАЛКАС

Централната избирателна комисия е изпратила писмо но Общинската избирателна комисия, с указания да спре изборите в четири населени места – Църква, Изток, Калкас и Бела вода. ZaPernik.com пусна изпреварваща информация.

До ситуацията се стигна след жалби на ИТН заради декласиране на кандидати на ИТН и БСП в ЦИК за същите кметства. От една беля обаче стана друга. ЦИК видя, че четирите кметства са незаконни.

Оказва се, че:

С Указ 146 на президента на републиката Румен Радев са закрити на 4 август 2023 година и там не се провеждат избори за кмет на кметство.

С това ЦИК казва на нашата ОИК да заличи регистрацията на всички кандидат-кметове в посочените места: Изток, Църква, Калкас и Бела вода, предложени от партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети.

Какво става с кметовете на тези квартали?

Те остават в миналото? Може да си потърсят друга работа в полза на обществото или да се пренастроят към бюрото по труда временно, докато не се преориентират.

Как ще повлияе това на гражданите на съответните населени места?

Най-вероятно никак, защото това, че няма да има кмет, не означава, че няма да има местно подразделение на Община Перник, което да обслужва гражданите. Просто няма да има избори за кмет.

Очакваме подробности!

Коментари

коментара