Митрополитът на Александрийската патриаршия на визита при областния управител на Перник Л. Веселинов. Монасите ахнаха пред архитектурата на Минна дирекция

Областният управител Людмил Веселинов посрещна делегация от Александрийската патриаршия водена от Негово Високопреосвещенство Митрополита на Птолемаида Емануил. Той е роден в Атина през 1956г. със светско име Ксенофонт Каяс, заемал различни църковни постове в диоцеза на Александрийската патриаршия, чийто предстоятел е Негово Блаженство Теодор II, Папа и Патриарх на Александрия и Цяла Африка.

Александрийската патриаршия е една от най-древните апостолски църкви и е основана от Свети апостол и евангелист Марк. Днес, във владение на Патриаршията е и древната Александрийска библиотека.

След посещението при областния управител, делегацията разгледа и Минната дирекция.

Особено впечатление им направи експозицията в балната зала, шедьовъра на Христо Берберов „Харамии“, както и красивите тавани над парадното стълбище.

Митрополитът изрази своето задоволство от видяното и благослови труда на областния управител и служителите на областната администрация.

Коментари

коментара