НАПРЕЖЕНИЕТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ В ПЕРНИК РАСТЕ! Едрият бизнес с изненадващ ход: Отказва се от Чичо Митко и се насочва директно срещу Станислав Владимиров – Станката

Играта заглубява преди изборите в Перник. Източници на сайта zaPernik.com съобщават, че едрия бизнес,който държи корпоративния вот в града се обединявяа срещу кмета на Перник Станислав Владимиров – Станката. 

В момента се обмисля издигането на собствен кандидат-кмет, който да провали спечелването на първи тур на сегашния кмет Станислав Владимиров, а вече за втория тур ще е бой в тъмна нощ.

В коалицията на едрия бизнес, по първоначална сметка ще влезнат всички недоволни от кмета бизнесмени, сред които бизнесите около мината и ТЕЦ-а, бившия концесионер на боклука Федята и други.

Досега едрия бизнес плануваше да бъде обединен с бившия председател на Общинския съвет Димитър Колев – Чичо Митко, но по последни данни надделява мнението, че трябва да се разграничат от него, защото виждат, че е неефективен и политически токсичен.

Чичо Митко
Чичо Митко

Затова едрия бизнес ще се търси друга фигура, по-млад кандидат за кмет или кандидат с по-положителен имидж, който освен за общински съветници, да се състезава за кмет на Перник.

Колкото повече и по-силни кандидат-кметове има, толкова по-трудно става за действащия кмет Станислав Владимиров да спечели от първи тур. Желанието на едрия бизнес е да отиде на балотаж с кмета и след това да хвърли всички усилия на балотажа, за да го победи. Често се случва на балотажи по-слабия кандидат да победи по-силния.

Както вече писахме, войната между едрия бизнес на въглищата в Перник и кмета на града навлиза в гореща фаза. Кметът на Перник се оплака вчера пред zaPernik.com, че има опити да бъде натискан от бизнесмени в минната промишленост за забавяне на зеления преход на Перник. Тази сутрин пък сайта „ПИК“ излезе с материал, в който удари кмета ва Перник, като в материала се защитаваше минната индустрия в Перник. По-късно кмета Владимиров обяви, че очаква голяма атака преди изборите и разчита на категоричния вот на хората, за да може да победи още на първи тур с голяма преднина, което ще му гарантира, че няма да бъде зависим от големи бизнесмени по никакъв начин. Прочетете тук.

Засега е ясно следното:

Кметът Станислав Владимиров – Станката ще се кандидатира за втори мандат от „Движение за Просперитет на Перник“.

Коалицията около Димитър Колев – Чичо Митко върви към разпад, а едрия бизнес ще си направи своя партия за Общинския съвет и обсъжда издигане на собствен кандидат-кмет срещу Станислав Владимиров – Станката.

Продължаваме промяната ще хвърли усилията си за спечелване на изборите в Радомир, а не в Перник, като остава Перник на малкия си коалиционен партьор – Демократична България. Форален кандидат на изборите ще е Георги Недев – съдържател на рок клуб Мазе.

ПП абдикираха от Перник и оставиха провала за ДБ, хвърлиха силите си за битка за кмет на Радомир

ГЕРБ няма да издигат свой кандидат-кмет за Перник, но ще се борят да са най-голямата политическа сила в Общинския съвет, с което да са мост между държавата и града.

Възраждане също ще издигат кандидат-кмет за Перник, чийто мечти са назад в миналото, като това да връщал „величието на театъра“.

БСП пък ще участва за спорта с общинския съветник Кирил Леонов от село Богданов дол, тъй като друг не се е навил да участва в изборите за кмет.

Кирил Леонов
Кирил Леонов

 

Коментари

коментара