Кафявият октопод удари кмета на Перник през сайта ПИК с поръчкова статия! Бърза реакция на Станислав Владимиров-Станката

След като вчера Станислав Владимиров – кмет на Перник разкри ,че емисари на въгледобивния бранш са го натискали както него, така й общински съветници да бави зеления преход на Перник, потвърждение дойде не откъде да е , а от самия сайт „Пик“. 

Сутринта кмета на Перник се събуди с медийна бухалка, озаглавена „Продаде ли кметът на Перник перничани?“. В статията е пълно с внушения и осмивания на кмета Владимиров, като си личи, че материала е писан във въгледобивните централи, тъй като защитава на 100% тяхната гледна точка. Потърсихме кмета Владимиров за коментар.

Прочетохте ли статията в „ПИК“, очевидно сте засегнал нечий интереси, след вчерашното ви изявление?

Прочетох я. Тази статия само потвърждава истинността на думите ми. Някой се опитва да спре зеления преход на Перник, да открадне всички възможни пари и да продължава да трови перничани. И очевидно да упражнява контрол и натиск над кмета на Перник и среща съпротива в моя страна.

Виждате ли връзка с изборите?

Разбира се. Те ще се опитат да ме отслабят на тези избори много, за да могат в следващия програмен период да си правят каквото искат в Перник. Натискът е не само върху мен, върху много кметове в България, голяма част от тях са зависими и поддават, но аз не съм поемал ангажименти към никой, бях избран от перничани и се стремя да продължавам да съм независим, виждате обаче колко бой ям заради това.

Но ще повлияе ли това на изборите?

Големите пари обичат послушните кметове. Ще се опитат по всякакъв начин да ми бъде показвано, че трябва да се съобразявам с тях. Виждате втората предварително изработена подривна схема, която направиха с разкопаването на Перник. Хората си мислят, че целия град е разкопан от мен и Община Перник. А това не е така. Това е така наречения воден цикъл.  Нарочно го бавеха няколко години и го започнаха работа преди местните избори. Прави ли ви това впечатление? Целият град е разкопан, но не от Община Перник, не от мен. Това е водния цикъл на ВиК. Където също работи едрия бизнес. И разкопаха града, за да може да затруднят хората и да ме споменават с лошо, тъй като хората не различават коя дупка на кого е. Виждате, че града е разкопан и не се работи както трябва и обвиняват кмета за всички неволи. Там където е правен воден цикъл преди избори, кметът пада на изборите.

Защо се прави всичко това?

За да получа по-малък вот на изборите, а едрия бизнес да получи по-висок вот за листата на общински съветници и така да ме накарат да съм техен заложник. За да ми отмъстят за това, че четири години не можаха да крадат през Община Перник. Има за какво.

Очаквате ли тези удари преди местния вот да се случат и имате ли изход от ситуацията?

Изходът е хората да гласуват масово.  Първо, колкото повече гласуваме – толкова по-малка тежест става на купения вот.  Единственият начин интересите на гражданите да са гарантирани е чрез силен вот, който може да ми даде тази независимост като кмет. На тези избори не се борим само кой да е победител в Перник, борим се за независимост от мутрите. Виждате, че давам отпор. Щом като ме атакуват в ПИК, няма по-добър индикатор от това, че са наранени, но за да се развива този град честно, ми е нужна  подкрепата на хората.

Има два варианта да управлява един кмет – да получи огромна подкрепа директно от хората или да търси подкрепа от тези, които са влезли в общинския съвет, пак благодарение на хората. Но тогава често се случват договорки. Затова аз разчитам на директна подкрепа от хората.

ГЕРБ няма да издигнат кандидат за изборите, ПП се изнесоха по терлици в Перник и издигат кандидат на ДБ с малки шансове за успех, като че ли изборите изглеждат предначертани?

Повтарям – Перник е особен град. Тук партиите нямат толкова голямо значение, тъй като голяма част от вота  на местните избори е корпоративен. С моите поддръжници и симпатизанти не се състезаваме с партии – аз работя добре с почти всички партии, състезаваме се срещу мутрите. Тези, които искат да ме управляват задкулисно и ако не ги слушам, ми пускат статия в ПИК. Хората да знаят – всяка такава поръчкова статия е накърнен интерес. Победа ще е, ако успеем да спечелим мнозинството и да победим още на първи тур. Да им покажем, че когато гражданите са обединени в едно – сме силни. Мутрите печелят от това, че избирателите сме разединени – едни са леви, едни десни. И те знаят, че никой не може да направи мнозинство сам. И тогава ставаш техен заложник. Аз обаче мисля, че перничани са на път да се освободят от тази зависимост и да покажат на тези исторически за града избори, че в най-добрия период, когато ще се развиват общини, ние ще сме по-обединени и по-заедно от всякога.

Какво ще направите, ако статиите продължат?

Ще знам, че съм на прав път.

Коментари

коментара