Нова бизнес СГЛОБКА се появява на местните избори в Перник с кодово име СКРАП

Местните избори наближават. След като ZaPernik.com разкри, че се задава пернишки политически субект, изтъкан от бизнес фигури, които да атакуват Общинския съвет на Перник под кодовото название „Партията на парите“, начело с бившия председател на Общински съвет Димитър Колев – Чичо Митко, гръмваме втора изборна бомба.

На изборния терен се сглобява още един бизнес феномен с афинитет към властта в Перник. Това е листа общински съветници, скована от пернишкия бизнесмен Пешо Железаро /вляво на снимката/, който ще се бори да влезе в ОС с подставено лице от женски пол. Пешо Железаро претърпя огромни щети последните години, след като кмета на Перник Станислав Владимиров му взе концесията на басейна в центъра на града, за да прави спортен балон на мястото му.

Към Пешо Железаро се очаква да се присъедини патриот-директора на пернишкия исторически музей Милан Миланов – Вечният /дясно на снимката/. Сглобката се очаква да слепи бизнесмена Федята, който чистеше боклука на Перник, преди появата на Станислав Владимиров – Станката за кмет на града. Тогава договора му бе прекратен.

Формация СКРАП

Формация СКРАП се очаква да бъде опозиционно настроена към пернишкия кмет след изборите. Все още обаче преговорите вътре в самата нея вървят и не е ясно дали ще стигнат до финал и в какъв вид. Наричана е в политическите среди с кодовото име „СКРАП“, защото хората, които седят зад нея се занимават със стари железа и бизнес с боклуци.  Следим темата!

Кои ще бъдат останалите играчи и как ще се подреди политическата Формула 1 на местния вот, четете само в ZaPernik.com.

До момента знаем:

  • Кметът Станислав Владимиров – Станката ще се яви на избори със своя пернишка формация – Движение за просперитет на Перник.
  • ГЕРБ искат да го подкрепят.
  • Корнелия Нинова и БСП издигат Кирил Леонов от Богданов дол за кандидат-кмет на БСП Перник. Листата на социалистите още не е наредена, има големи скандали кой да е втори и трети, след Кирил Леонов, който се очертава да е водач на листата.
  • Формацията с кодово име „Партията на парите“ ще обедини пък едрия бизнес на Перник, за да се опита да направи най-голямата политическа група общински съветници в града и по този начин да се опита да контролира кмета. Там начело е бившия председател на Общинския съвет Димитър Колев – Чичо Митко.