НЕПОДВИЖЕН НА ЛЕГЛО: Иво Христов от Радомир е на ръба на силите си, живее ден за ден. Близки събират дарения за лекарството, което ще го вдигне отново на крака

Все по-тревожно и тежко става състоянието на младия писател от град Радомир Иво Христов. По думите на майка му младежът към днешна дата е напълно неподвижен, но контактен.  От 10 години Ивчо се бори с туморите, които образува тялото му. Едва сега обаче се появява надежда този ад, през който преминава непрекъснато да спре. Лекарство може забави и стопира процеса на появяване на тумори.

Апел за помощ за младия писател Иво Христов, който вече 10 години се бори с рядко заболяване. Нова надежда за момчето дава лекарство, което може да намали туморните образувания. Изписаният от лекарите в Пловдив медикамент обаче не е регистриран в България и не се покрива от Здравната каса, съобщи Нова тв. Приложението му е без алтернатива. Месечно за лечението на Ивчо обаче са необходими 38 хиляди лева, а терапията с лекарството трябва да продължи поне година.

„От 10 години животът ни се преобърна, няма празник, делник, истински смвях, веселие…вглъбяваш се в една точка и тя е детето да оцелее… впрягаш всичките си сили и се бориш със зъби и нокти“, споделя майката Милена Димитрова.

От два месеца борбата за живота на Ивчо е станала още по-ожесточена, след като състоянието му рязко се влошило.

„Към днешна дата е абсолютно неподвижен, на легло. Контактен е, малко е трудна комуникацията, говорим чрез специална програма, тъй като загуби слуха преди 3 години!“, обяснява тя.

Лъч надежда дават онкохематолози от Пловдив. Според лекарите туморите могат да бъдат овладени с прием на лекарство, което не е регистрирано у нас и няма алтернатива.

„То е доказано, че действа на пациенти с неврофиброматоза, които имат повърхностни, подкожни тумори…. Идеята ни, започвайки новата терапия с това лекарство, нещата да се стопират!„, изрази надежда майката.

„Те са две дози – едната е 10 мг, другата е 25. За целия месец ни трябват 38 хиляди лева! Ивчо го приема вече 10 дни, имаме лекарство до понеделник, 14 включително… Направихме частичен превод към аптека, защото го купуваме от Хърватска, което ще му стигне за 1 месец! Вече започнахме да живеем месец за месец! Дори ден за ден“, допълва тя.

Терапия за Иво остават книгите. За 22 години е написал 11.

„Много е трудно! Ако някой ви каже, че човек свиква с болката, не е вярно…винаги боли….На моменти е толкова отчаян, толкова тъжен, че сядам там на малкото столче до леглото му и говоря, говоря и го убеждавам, че има смисъл!“, разкрива Милена.

Ето какво написаха неговите близки на фейслук страницата му:

„‼️ИВО ,СЕ ПРЕДАВА ПСИХИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ‼️

‼️️ Иво, българският Стивън Кинг, автор на 11 книги, може иска само да живее‼️Мили хора протягаме ръка ,ако утре не успеем да заплатим лекарството ще загубим и последната ни надежда‼️Иво ,има една единствена мечта да живее

Бори се,мило момче

Здравейте, приятели!

Сърдечно благодаря за подкрепата и стотиците мили съобщения, които не спирам да получавам от вас. Не мога да скрия, че се страхувам дали ще успеем да съберем нужната сума, тъй като е доста голяма, но вие ми вдъхвате надежда във всяка една минута. Вярвам, че ще успеем и този път. Трябва да се справим, защото за първи път от много време виждам лъч светлина в тунела.

Може да дарите с карта ,PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut
https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-ivo?fbclid=IwAR1_JG61GQM4DjmahHeUFo-xXQj31k3SJ-NOpX_MBEXuHXiY9h_4yHoxDBs
Алианц Банк България“ АД е официалният банков партньор на Фондация „Павел Андреев“. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.
Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG77BUIN95611000723485

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Иво Ивов Христов